نحوه تنظیم شناور کولر آبی از جمله مواردی است که برای سرویس کولر آبی باید آن را بدانیم. چراکه نحوه تنظیم شناور کولر آبی در کارایی و خنک کردن کولر موثر است. پس اگر میخواهید بدانید که شناور کولر چیست و یا با تنظیم شناور کولر آبی آشنا شوید این مقاله آموزشی را بخوانید.
شناور کولر چیست؟
قبل از اینکه با شناور کولر آشنا بشید میخواهیم ابتدا ما شما را با اجزای اصلی کولر آشنا می کنیم. اجزای اصلی کولر آبی شامل موارد زیر هستند:
کانال خروجی کولر: این کانال بین دریچه هوا و برزنت قرار داشته و هرچقدر بتوان از برخورد نور آفتاب با این قسمت جلوگیری نمود، سرمای به وجود آمده، تلفات کمتری داشته و راندمان خنککنندگی کولر آبی افزایش خواهد یافت.
کانال داخلی کولر : این کانال داخل کولر قراردارد و پروانه در مقابل آن میباشد.
بدنه کولر – پارچه برزنتی: جهت جلوگیری از انتقال لرزشهای کولر و کانال خارجی ااماً باید از برزنت استفاده شود. بدیهی است این پارچه باید کاملاً سالم باشد.
ناودانها: بر روی هر یک از درپوشهای کولر مسیری جهت ورود و توزیع اب وجود دارد که به ناودانی معروف است.
پولی بزرگ و پولی کوچک: توسط دو پولی و تسمه رابط بین آنها نیروی مکانیکی به وجود آمده در الکتروموتور به محور فن منتقل میشود. هم راستا بودن دو پولی بسیار با اهمیت است.
یاتاقان کولر آبی: وظیفۀ یاتاقان ها نگهداری محور دمنده و انتقال نیرو ناشی از وزن و اصطکاک دمنده به بدنه است.
شناور کولر آبی (فلوتر) : با استفاده از شناور میزان آب داخل مخزن کولر همواره ثابت است.
کابل رابط چهارسیم : جهت انتقال برق از کلید به کولر
فیوز : جهت حفاظت الکتریکی کولر در برابر خطراتی چون اضافه بار
جعبه ترمینال : جهت ایجاد اتصالات مطمئن و عایق از بدنه کولر
کلید مخصوص کولر : جهت راهاندازی و کنترل موتور دو دور و واتر پمپ
الکترو موتور دوسرعته : جهت به چرخش درآوردن فن در کولر آبی
پمپ آب کولر: به کمک واتر پمپ، آب از مخزن به سه راه آب منتقل و از آنجا به ناودانها هدایت میشود.
شناورهای قدیمی موجود در بازار یا به صورت دو قطعه پلاستیک زانویی شکل بودند که با یک پیچ تنظیم به هم متصل شده بودند و در انتهای آن یک حباب پلاستیکی قرار داشت و یا به صورت یک میله ی فی متصل به یک حباب پلاستیکی بودند. اخیرا شناوری به بازار معرفی شده است که مشکلات شناورهای قدیمی را ندارد و بر روی خود حباب پلاستیکی از عدد 1 تا 8 مدرج شده و می توان اندازه ی آب داخل کولر را با گرداندن حباب به خوبی تنظیم کرد.
جهت تنظیم حجم آب داخل تشتک، گوی شناور را با حول بازوی خود دوران دهید. لذا چنانچه بخواهید ارتفاع آب تشتک را افزایش دهید گوی شناور را در جهت خلاف عقربه های ساعت بچرخانید و حالت کاهش ارتفاع آب ( جلوگیری از سر ریز شدن آب تشتک ) گوی شناور را جهت عقربه های ساعت بچرخانید. به هنگام تنظیم ارتفاع آب حتما با یکدست بازوی شناور را ثابت نگه داشته و با دست دیگر گوی شناور را تنظیم نمایید. در نحوه تنظیم شناور کولر آبی دقت کنید تا از هدر رفت آب جلوگیری نمایید.
درباره این سایت